1-7-19:We wensen iedereen een prettige vakantie!

25-6-19: Vandaag trokken bijna alle klassen erop uit. Met de nodige instructies omtrent water drinken, schaduw opzoeken, zonnecrème smeren en geen zware inspanningen leveren trotseerden de Notelaartjes de soms 'loden' zon. Gelukkig heeft een bus dezer dagen airco! In de Olmense Zoo werden daarenboven ook nog eens eikenprocessierupsen ontdekt die sommige kinderen de nodige jeuk bezorgden. Daarom werden alle ouders van 1 in de namiddag al via mail concreter op de hoogte gebracht van de toestand. Eén kind had er duidelijk meer last van, we contacteerden de ouders. Wil u meer weten over wat te doen indien uw kind last heeft van de brandhaartjes van de eikenprocessierups, lees dan de info op de site van het Rode Kruis:zie link elders op deze pagina.

 

24-6-19: De laatste loodjes zijn het warmst...

24-5-19: Onze bosklassers zijn goed aangekomen. Ze hebben er een heerlijke 5-daagse op zitten. Heel wat bijgeleerd, actief geleerd, vriendenbanden stevig aangetrokken!

20-5-19: De bosklassers van het 5de lj zijn vertrokken naar Spa. Verderop de website vind je elke morgen het verslag.

10-5-19:Zijn jullie er allemaal klaar voor? Morgen is het zover: onze opendeurdag in het thema (W)onderwater!! Kom vanaf 13.30u kijken naar de optredens van elke klas of spelen aan de kraampjes. Uiteraard is er ook wat lekkers voor wie daar zin in heeft.

8-5-19:Vandaag was het mamadag in het 1ste leerjaar. Samen werken in de klas met zoon of dochter, ontspannende oefeningen doen in de turnzaal of genieten van een lekker stukje taart ... het kon allemaal. Foto's weldra verderop de site.

23-4-19:Welkom terug allemaal na een hopelijk deugddoende paasvakantie. Het belooft weer een boeiend trimester te worden met heel wat toffe activiteiten. Zeker de opendeurdag op zaterdag 11 mei belooft weer heel tof te worden!
We zoeken hiervoor wel nog vele helpende handen. Contacteer gerust de school hiervoor.

20-3-19:Vandaag kwamen de papa's op bezoek in het 1ste lj. Bekijk de foto's verderop de website. Op 8 mei is het de beurt aan de mama's van het 1ste lj. Save the date!

12-3-19: De geplande klimaatactie van donderdag op het Marktplein kan niet doorgaan vanwege de kermisattracties die reeds opgesteld staan. Er wordt een nieuw moment gezocht.

28-2-19: Op woensdag 20 maart werd door de vakbonden een nationale stakingsdag ingediend. Wij steunen de inhoud (meer tijd voor onderwijzers om les te geven, meer ondersteuning om de gevraagde differentiatie te kunnen realiseren op een kwaliteitsvolle manier). Onze school is evenwel die dag gewoon open en de geplande papadag in het 1ste gaat door.

28-2-19: Joepi! Morgen vieren we carnaval. We krijgen lekkere, verse pannenkoeken en vieren feest! Dankjewel, oudercomité.

18-2-19: We kunnen dan toch gaan schaatsen, zij het wel in Wilrijk. Iedereen (3-4-5-6) gaat in de namiddag schaatsen. De bussen vertrekken om 12.30u aan het Marktplein. Helpers kunnen daar ook instappen. Alle kinderen van 3-4-5-6 eten op school.

17-2-19: Zaterdag werd de schaatsbaan van Deurne gesloten wegens problemen met de stabiliteit van enkele dakspanten. De situatie wordt nu bekeken door een ingenieur. We zullen maandag een brief meegeven met de kinderen met info of de activiteit van dinsdag al dan niet door kan gaan en of er iets vervangends (op de dag zelf of nadien) voorzien zal worden.

11-2-19: Woensdag 13 februari is onze school gewoon open !  Er wordt niet gestaakt door onze leerkrachten.

7-2-19: Het heeft even op zich laten wachten maar u kan nu het doorlichtingsverslag van de school lezen op de website van de onderwijsinspectie https://onderwijs.vlaanderen.be/doorlichtingsverslagen

6-2-19: Volgende week woensdag is er het kijkmoment rond coöperatieve leerstructuren. Neem tussen 10u en 12u een kijkje in enkele klassen hoe dit werkt. Nadien kan je nog nakaarten met de leerkrachten bij een kop koffie/thee. inschrijving verplicht.

7-1-19: Goed nieuws bij de start van het nieuwe trimester... op 28 december werd Isa geboren, flinke dochter van fiere mama Sanne (juf 4A). Isa kwam na een vlotte bevalling ter wereld. Ze weegt 3,4 kg en is 51,5 cm groot. Mama en dochter stellen het zeer goed. Proficiat!!!

7-1-19: Opgelet! Zopas bereikte ons het bericht dat de gemeente Wijnegem toch mag vasthouden aan de reeds eerder geplande data van aanmelden en inschrijven voor volgend schooljaar. Zie onder het tabblad 'Inschrijvingen' welke de correcte data zijn!!!

7-1-19: Momenteel blijkt de telefoonlijn van de school buiten werking. Het betreft een storing bij Proximus. Ondertussen kan u wel via mail bij ons terecht.

21-12-18: We wensen alle kinderen een fijne kerstvakantie en verder iedereen een heel gezond en hartelijk 2019!!!

6-12-18: Vandaag was de Sint op bezoek op onze school. Hij was eerst zijn Zwarte Pieten kwijt, maar gelukkig vond hij ze snel weer terug. Zo kon elke klas nog een leuk cadeau krijgen!

26-11-18: Jammer genoeg vernamen we het overlijden van onze poetsvrouw Linda. Linda vocht al sinds mei heel moedig tegen die erge ziekte. We drukken ons diepste medeleven uit aan haar man Frank en de hele familie. We wensen hen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. De uitvaart vindt zaterdag plaats om 11u in het rouwcentrum Peeraer te Wijnegem. (Turnhoutsebaan 444)

 

19-11-18: Donderdag en vrijdag verwachten we om 13.30u de grootouders van onze kinderen van respectievelijk 2de en 3de lj. Het beloven 2 leuke namiddagen te worden!!!

22-10-18: Afgelopen week kreeg onze school bezoek van 2 inspecteurs. Ze keken de hele week na of de school kwaliteitsvol werkt. Het verslag vindt u binnenkort op deze website of de site van de inspectie zelf.
http://www.onderwijs.vlaanderen.be/doorlichtingsverslagen/
We kunnen al wel verklappen dat het team een heel goed verslag kreeg waar we fier op zijn!

1-10-18: Willy, een man met een visuele handicap, bezocht vandaag onze school met zijn blindegeleidehond. Zo maken we onze dopjesactie concreet voor de kinderen. Breng jij ook je dopjes binnen?
24-9-18:
Vandaag vertrokken de 4de-klassers op zeeklassen. Lees verderop het relaas van elke dag.

17-09-18: Wie zin heeft om mee kleur te geven aan de boot, enkele hinkelpaden en spelletjes, is welkom nu woensdagnamiddag en donderdag na school. Op het afgelopen oudercomité werd hiertoe besloten. Dank alvast!

06-09-18: Vanavond gaat onze eerste infoavond door: om 19.30u worden de ouders van onze leerlingen van 5 en 6 verwacht in de 'eetzaal'/'grote zaal'. Maandag 10 september is het de beurt aan de ouders van kinderen uit het 1ste en 2de lj. Dinsdag tot slot verwachten we de ouders van 3 en4.

30-08-18: Kijkuurtje van 18u tot 19u. Iedereen is welkom om te komen kijken in het nieuwe klasje bij de nieuwe juf of meester.

29-6-18: We wensen iedereen een fijne vakantie!

 

[Top]